2013. december 24., kedd

Dubai - 2. nap

Vasárnap reggelt is ebben a plázában kezdtük, reggeli és kávézás a sípályára nézve, hát elég laza! :) Innen lementünk a partra, hogy megnézzük a Burj al-Arab 7 csillagos hotelt, ami egy vitorlást szimbolizál, helikopter leszálló a tetején, szóval elég durva. 




Emellett volt egy vizipark, és a Madinat Jumeirah, ami egy resort, csodás kilátással a hotelra valamint beltéri piacos labirintussal. Levinek ez volt a kedvence, igazi homokszínű épületek, tóval, hajóval, pálmafával, fantasztikus volt, csak sétáltunk körbe, fotoztunk és ámultunk, hogy ilyen létezik!!?? 







Pár kilométerrel arrébb építettek egy pálma alakú szigetet, hogy megnöveljék a tengerparti kilométerek számát, mert ebből kifogytak. Nagyon beteg ötlet, de a semmiből a tengerbe odahordtak annyi sziklát és homokot, hogy olyan biztos talajú szigetet építsenek, amire luxusházakat lehet magán tengerparttal kialakítani. Erre a szigetre mentünk be kisvonattal, és a sziget végén van az Atlantis Hotel, ami egy óriási épület, egy nagy lyukkal a közepén. Hihetetlen ez az egész, ahogy ezt a szigetet 4 év alatt odavarázsolták….. :) És kinek pattan ki ilyen ötlet a fejéből, de komolyan!!!???




Még világosban odaértünk a Dubai Downtown részhez, ahol megtalálható a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa. Ez a remekmű 828 méterével a világ legmagasabb épülete, közel 2oo méterrel megelőzve a második helyezettet. Emellett található a Dubai Mall, amiben 1200 üzlet található, és saját belső taxival rendelkezik, annyira óriási! :) Leróttunk pár kört, hát fantasztikus: van benne piac rész, jégpálya, 4 emeletes vízesés, valamint a világ legnagyobb üvegfala mögötti akvárium. Itt található a világ legnagyobb édességboltja is, valamint a Dubai Mall és a Burj Khalifa között terül el a Dubai Fountain, ami egy óriási szökőküt. Minden este fél óránként van zenére műsor, szó szerint táncol a szökőkút a zenére, valami fantasztukus. Először megnéztük a földről kétszer. Aztán isteni arab vacsora, yummiiii!






8-kor pedig mentünk fel a Burj Khalifa tetejére. Az a kilátás…… és onnan is megnéztük a szökőkutat, szinte még jobb. Ugyan nem hallani a zenét, de felülről látni a körvonalát az egésznek, komolyan ezt nem lehet leírni. Nekem ez volt a kedvencem, annyira fantasztikus. Ez a pláza is éjfélig nyitva van, úgyhogy a csúcstámadás után még lentről is szökőkutaztunk, mert nem bírtunk betelni a látvánnyal. Még kis vásárlás, és a teljes napot kihaszálva, fél 12-re a szállásra estünk. 




Hétfőn reggel, december 23-én pedig indultunk a reptérre, hogy megérkezzünk végre Európába, Bécsbe, hogy a család együtt ünnepelje a karácsonyt. Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése