2014. február 28., péntek

Gili Meno - az álomsziget

Ugyan én már jártam Gili Meno szigetén, de engem ezalkalommal is elvarázsolt. Lombokhoz tartozik, de egy különálló kis sziget, 30 perc alatt jutottunk oda kishajóval. 
Majd a homokban séta a szállásig... Mindenki fürdőruhában flangál a szigeten, egy óra alatt könnyedén körbe lehe sétálni és közlekedési eszköz a bicikli vagy a lovaskocsi! :) Tehát ez a nyugalom szigete! :)
Türkiszkék víz, kilátás Lombok legnagyobb vulkánjára, a 3700 méter magas Rinjanira, és mellesleg a nap is mögüle kelt fel. Mindemelett szines korallzátony veszi körül az egész szigetet valamint szinesebbnél szinesebb halak találhatók a vízben, búvárkodni tökéltes. 3 éjszakát töltöttünk itt. Napirendünk: 
Napfelkelte 6 órakor

Majd reggeli a parton: banános palacsinta, omlett, gyümölcs juice, tea és gyümölcstál
Ilyen kilátással
Ilyen bungiból
Aztán irány a sziget északi része, ahol búvárkodni fantasztikus.
Rengetek hal, mind más színben pompázik, és a nagy esemény!!! Láttunk teknőst a vízben úszni!!! :) Épp Katával búvárkodtunk kézenfogva és egyszer csak ott volt egy teki, mellettünk úszott el. Annyira megörültünk, hogy midnketten elmosolyogtunk, de így befojt a víz a búvárszemüveg alá és fel kellett mennünk a víz fölé, igazi dinka csajok voltunk! :)
A szállásnál a korallzátony valami fantasztikus, használtunk vízalatti kamerát, remélem lesz használható kép, és majd feltöltöm. 
Este pedig vacsi és koktélozás a parton. 
Nagyon jól éreztük magunkat és egyáltalán nem uncsi, még könyvet sem volt idönk olvasni! :)
Zárásnak egy kép a természetes anyagból készült gyerekükésről:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése