2013. október 17., csütörtök

East Rift Valley & East Coast National Scenic Area

Vagyis a keleti része a szigetnek, a part valamint egy hegyvonulattal beljebb egy völgy. Na ez így gondolom nem hangzik valami érdekesnek, pedig gyönyörű helyeken jártunk. Szóval, reggel 8-kor indultunk egy sofőrrel, aki ismeri a környéket. Ez az a rész Taiwanon, ahol tényleg nem lehet tömegközlekedéssel körülnézni. 

Az East Rift Valley részen kezdtünk, vagyis a hegyes részen. Első állomás a Liyu tó volt, ami így első ránézésre szép-szép, de ezért nem kell elutazni Taiwanba! :) Aztán átmentünk a másik felére, ahonnan hegyvonulatokkal a háttérben valamint a kék éggel fantasztikus képeket tudtunk csinálni. 
Következő állomásunk a Yunshansuei Eco Farm volt, ahol olyan színek tárultank elénk, hogy nem hittük el. Kék ég, sehol egy felhő, zöld növényzettel borított hegyek a háttérben, zöldellő pálmafák és türkiz színű tóban tükröződő hegyek. Olyan kékes-zöldes színkavalkád volt, olyan igazi képeslap helyzet! :)
Ezután fagyiztunk egyet, ahol Levi bevállalta a durian fagyit (ázsiai büdös és undi gyümölcs, de a helyiek imádják), én pedig kipróbáltam a bab fagyit! :) Finom volt mindkettő, yummiii! :)

Ezután Ruisui városánál elmentünk egy farmra állatokat nézni. A tehén nem hozott lázba minket, de a strucc annál inkább! :)
Az út ki a tengerpartra 22 km hegyi úton ment, ahol csodálatos látvány tárult elénk. Ugyan a folyók ki voltak száradva, vagyis inkább egy sziklás óriási meder, ami megtelik vízzel ha jön a tájfun, de így is fantasztikus volt.
Aztán kiértünk a tengerpartra, és hát elállt a szavunk. Olyan türkisz volt a víz, waaa, sosem láttunk még ilyet. Előbb elmentünk friss tengeri kaját ebédelni, majd irány a tengerpart, Shithiping nevű helynél. Vulkanikus kövek vagy láva és a szél valamint a tengervíz által formált felszín a tengerbe benyúlva. Fújt a szél, felmentünk a sziklákra, tűzött a nap, távolban a hegyek, hát fantasztikus volt. De beszéljenek a képek:
Ezután végigautóztunk a tengerparton fel észak fele, vissza Hualien városába. Közben még megálltunk a Baci observatóriumnál a távoli partokat figyelni.
Majd visszaérkezve Hualienbe, vonatra szálltunk, és estére ismét Taipeibe érkeztünk.
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése