2013. október 13., vasárnap

Taipei 2. nap

Reggel elég lassan indultunk, de fél 10-kor már úton voltunk a San Yat-sen Memorial Hall felé, amit szintén egy nagyon nagy park vesz körül. az épület óriási, igazi kínai stílus, ami nagyon bejön nekünk! :)
Innen már látható volt a Taipei 101 magas épülete, így arrafelé vettük az irányt. A Taipei 101 egy 508 méter magas épület, amit 2004-ben adtak át, és ekkor 5 éven keresztül a világ legmagasabb épülete címmel rendelkezett. Amugy egy bambuszt ábrázol, szuperul néz ki. Az épület aljában amugy egy pláza van, ahol kipróbáltuk a Din Tai Fung éttermet, ahol megkóstoltuk a 'xiao long bao' nevű ételt, ami egyfajta dumpling, vagyis tésztában főtt hús. Kinézetre kis tésztazacskó, ami főzött vagy inkább gőzölt, szója-ecet szószba mártva valami isteni finom volt, juhuuu! :)
Ebéd után a városon kívülre igyekeztünk, vagyis a Maokong-hegyre, ami a teaházairól és a Taipere nyíló kilátásáról híres. Felfele kisbusszak mentünk, és érdekes volt látni itt hogyan élnek az emberek. A hegy tetőn rengeteg ember, mindenki sétál vagy teázik vagy eszik. Na mi kávéztunk és ettünk és sétáltunk és élveztük a kilátást a Taipei 101 tornyára. Visszafele libegővel mentünk, ami nagyon jó volt.
Ezután visszalátogattunk a már délelőtt látott Memorial Hallhoz, hogy megnézzük a naplementet a Taipei 101-re való kilátással. 
A kivilágított épületben is csodálkoztunk kicsit, majd elmentünk a Shilin Night Market-ra, ami nagyon híres és kötelező ellátogatni. Iszonyat jó hely, rengeteg ember, sok árus, sok kajaárus, jó hangulat és valami wááá, nagyon jóóó. Mentünk egy nagy kört, itt is összeettünk minden finomságot, olyan hangulata van egy ilyen piacnak, hogy hihetetlen, iszonyat élveztük. Ide még visszajövünk utolsó esténken, ez a terv! :)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése