2014. május 1., csütörtök

Belitung island - hosszú hétvége

Május elseje lévén hosszu hétvége adódott, így Lisa társaságában kiruccantam Belitung szigetére, ami Szumátrától keletre található. Május 1 tavaly még nem volt nemzeti ünnep, de akkor olyan nagy demonstraciót csaptak, hogy idén már az! :) 
Szóval Jakartából repültünk 1 órát a Sriwijaya légitársasággal és máris egy fehér homokos tengerparttal körülvett szigeten találtuk magunkat! :) Barátoktól sokat hallottunk már erről a helyről, így nagyon izgatottak voltunk. 
Reptéren taxi keresés: hozzá tartozik, hogy ez egy akkora reptér, hogy mindössze egy gép vagyis a miénk volt megtalalható! :) Mikor kimentünk már helyi fura arcok ajánlották, hogy elvisznek minket a hotelba, de Lisa meglátott egy turist information desket, úgyhogy nagy naivan ott érdeklődtünk taxi iránt. A kiscsaj mosolyogva mondta, hogy 100 000 rupia, mi kerdeztük honnan indul, erre teljes természetességgel mutatott a fura arcok felé, hogy közülük választhatunk! :) Indonézia, én így szeretlek!!! :)

Eljutottunk a hotelba, ahol be is csekkoltunk és kaptunk egy francia ágyas szobát, ez van! :) Aludtunk 2 órát, mert kivoltunk a hajnali keléstől, majd gondoltuk elmegyünk ebédelni. Namármost!!! Mivel furán néz ki a környék és még sosem jártunk itt, ezért megkérdeztük a recepción, hogy tudnak-e egy jó éttermet ajánlani. Kiscsaj mondja, huuuhaaaa, talan az Aston hotel mellett lenne egy, innen 5 perc autoval. Rendben, de hogy jutunk el oda? A szigeten nincs taxi, csak soför. Erre a drága felajánlotta, hogy van nekik sofőrjük, elvisz minket 150 000 rupiáért (3000 huf). Mondtuk hogy azért na, hát mégis csak öt percről van szó.... Mondták akkor 100 000??? Mondtuk neeem. Esetleg motor? Ekkor már öten álltak körülöttünk, és mondták hogy megbeszélik a managerrel!!! Ekkor már eléggé ki voltunk akadva, hogy mi ez az egész. Majd visszajött a manager mosolyogva, hozott két konyhásgyereket, akiknek van motorjuk és boldogan mondta, hogy ingyen elvisznek minket! Na ez már valami! :) 
Robogóval eljutottunk a másik hotelhoz; mondtuk 2 óra mulva jöhetnek értünk, persze fizettünk nekik kicsit. Szóval a kilátás fantasztikus, épp naplemente készült. A slussz poén, hogy mikor visszaértünk a mi hotelunkhoz, akkor látjuk, hogy van bicikli.... ezt persze nem ajánlották fel. Nagyon helyeiknek van ez a sziget, elvétve láttunk fehér embert, de azok is indonéz feleséggel voltak. Kiváncsian várjuk a holnapi beach látogatásunk mit tartogat! :) Addig is pihenünk a medence partján, és próbáljuk a munkát elfelejteni és kikapcsolni kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése