2014. július 21., hétfő

Oaxaca - érkezés és első nap

Oaxaca (ejtsd: Váháká) városa 6 óra buszútra van Cordoba városától. Már rohanva és kaotikusan indultunk, mivel egyik srác nagyon kész volt a buli után és máshol is aludt, az egyik csaj meg elaludt, szal mindenki ideges volt, hogy lekéssük a buszt. Állomásra érve jegyet megvettük, kaja csak valami szar volt, és persze késett a buszunk.... 2 óra csúszással indultunk, így mindenki kiért, 7-en együtt indultunk a majdnem 2 hetes utazásunkra. 

Csapat:
- Maria: görög csaj Németországból
- Christin: német csaj
- Dave: amerikai srác
- Eiken: japán srác Németországból
- Vaclav: cseh srác
- Aki: görög srác Németországból, Maria pasija
- Zsófi: magyar csaj Indonéziából

Szóval így vágtunk neki a buszútnak, ahol végre alhattunk 30 óra ébrenlét után. Megérkezve béna túristaként nem volt szállásunk foglalva, így este 10-kor álltunk neki kóvájogni, és persze szerencsétlenségünkre pont most van a városba fesztivál, ahova még bemenni sem tudunk, mert minden jegy elkelt már hónapok óta.....
Éjfélkor végre találtunk valamit, így 3 srác egy franciaágyas szobában romantikázhatott, maradék 4 ember meg egy 3 ágyasban! :)
Reggel 10-kor keltünk útra, először a városban néztük meg a nevezetes helyeket, főként templomok, és régi épületek. Ez a város amúgy Mexikó Szentendréje, nagyon tradicionális és a legkevésbé veszélyes. 

Olyan igazi filmekből átjövő mexikó feelingünk volt. Emberek kicsit dagik, esznek mindenhol, házak színesek, kis utcák, teraszok, nagyon hangulatos.
Ezután elmentünk a Monte Alban nevű helyre, ami 6 km-re található Oaxaca városától. Igazándiból romok, de kötelező megnézni dolog. Itt körbesétáltunk, jó pár órát eltöltöttünk.
Városba visszaérve mexikói vacsi, tostadas:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése