2013. augusztus 18., vasárnap

Angkor Wat

Már reggel 8-kor várt ránk az esti tuktukos fiúnk, hogy vigyen minket az Angor Wat-hoz. Végigrobogtunk Siem Reap városán, majd megérkeztünk a ticket office-hoz. Ennyi embert, uristen!!! :) Van 3 napos, 1 hetes és 1 napos jegy. Idő hiányában mi az egynaposra neveztünk be, ahol legalább nem volt sor, és fényképes belépőt kaptunk. Mindent látni akartunk, ezért egész naposra terveztük a romlátogatásunkat. 

Leghíresebbnél kezdtük, Angkor Wat. Itt volt a legtöbb túrista. Egy 190 méter széles vizesárok veszi körül szabályos négyzet alakban. A hidom besétálva túl sok ember volt, a kapun belápve kicsinek tünt az egész és a naptól alig tudtuk fotozni.... Szal nem lettünk lenyűgöze... Aztán közelebb menve kezdtük érezni a nagyságát, belépve pedig teljesen elvarázsolt minket, hogy na igen ez egy jó nagy rom, akkora kövekből építve, olyan folyosórendszerekkel és olyan meredek lépcsőkkel, wáó!!! :) Keresztülmászva az egészen a másik oldalról fantasztikus volt a látvány, csodás képeket tudtunk csinálni. Visszasétálva a tóba vetülő tornyokal is csodás képeket csináltunk. Végül 2 órát töltöttünk bent és iszonyatosan fantasztikus volt!!! :) 

Következő állomásunk Angkor Thom, amin belül több templom is van: Bayon a legnagyobb, Baphuon, majd az elefánt terasz. Ott is megmásztuk a romokat, meredek lépcsőkön, néhol tök para volt, kilátás fantasztikus, elbarangoltunk a romok között, erdei ösvényen. Iszonyat hangulatos volt, és szerencsére kicsit felhős volt az ég, így nem volt iszonyat meleg. Innen kiérve egy 4-5 éves kambodzsai kisfiú hibátlan angol kiejtéssel karkötőt kínált nekünk $1-ért, és annyira cuki volt, hogy nem lehetett nemet mondani. 

Ismét tuktukba szállva mentünk a következő templomokhoz, ahol mindig megálltunk, bebarangoltuk, megmásztuk a templomokat és élveztük a látványt. Tényleg minden templomot láttunk: preah Khan, Neak Poan, Ta Som, East Mebon, Pre Rup, Banteay Kdei, Ta Prohm, Ta Keo, Chau Say Trevoda és Thommanom.

Elég nagy távolságok vannak a templomok között, igy kicsit tudtunk a tuktukon pihenni. Láttunk rizsföldes, fás-tavas részeket, erdős részet szóval fantasztikus volt. Tényleg el lehet itt lenni egy hétig. A végén már nagyon fáradtak voltunk, kemény nap volt. Ezt látni kell és érezni, erről hiába is írnék többet. Meséljenek a képek inkább:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése