2013. augusztus 14., szerda

Phnom Penh, Cambodia fővárosa

Megérkezve Cambodia fővárosába, tuktukra szállunk és elmegyünk vele a szállásunkra. Pozitiv meglepetés, nagyon kedves a sofőr és beszél kicsit angolul. A városnézes is jó volt, nagyon fejlődik és rengetek fehér ember van, akik úgy néztek ki, mintha itt laknának. 

Mivel nincs sok időnk, mindössze 22 óránk a városban, így egyből útra kelünk, mégpedig a Royal Palace-ba indulunk. Fantasztikus egy hely, a király itt él.  Már Bangkokból ismerős volt az ilyen aranyozott, díszített épület, belül rengeteg Buddhával. Csak ámultunk és bámultunk, fotoztunk ezerrel az eső ellenére is. Na ezen  helyen éreztem, hogy ez igen, ez nagyon jó, juhúúú!!! :) 

Másnap reggelt korán indítottuk, és reggelire volt vaníliapuddingos-barackos-párnácska, nyámiiii!!! :) Első állomásunk a Wat Phnom nevű templom volt, ami egy domb tetején állt. A durva az volt, hogy mellette emberek tömegei vettek a Buddhának mindenféle adományt ( hogy etessék a buddhát :) ). Utána átgyalogoltunk a Central Market-ra, ami nagy meglepetés volt. Ilyen rendezett piacot én még nem láttam. Minden csilli-villi, rendezett áruk, kedves eladók, nagyon tetszett!! :) El is csábultunk pár apróságnak. 

Tuktukkal átrobogtunk a Tuol Sleng muzeumhoz, ami S-21 néven is ismert. A vörös khmerek kinoztak és kinyírtak  16 000 embert 1975-1979 között, és ezt mutatta be a muzeum. Hát durva volt, látni hol tartották fogva az embereket, rengeteg fényképpel illusztrálva....

Még volt időnk, úgyhogy átmentünk a Nemzeti Múzeumba. Az épülete valami fantasztikus volt, már azért megérte bemenni. Egy belső kert kis tavakkal is ott található. 

Séta a koszos folyó partján, ami a Mekongba öblik bele (de most pont visszafele folyik, mert a Mekong nyomja vissza a vízét), még egy Wat Uonalom nevü templom, majd ebéd és irány busszal Siem Reap.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése