2013. augusztus 12., hétfő

Mekong-delta

My Tho nevű városig mentünk el kisbusszal, ami a Mekong-folyó partján található. Itt nagy hajóra szálltunk, ami átvitt minket egy kisebb szigetre, a Mekong-folyót átszelve. Iszonyat széles a Mekong, pedig ez csak az egyik ága volt  a 9 közül. 6 országon folyik keresztül, 4800 km hosszu, iszonyatos víztömeget és hordalékot hoz magával. Pl ahol mi átkeltünk, ott a homokot uszályra szedték és Szingapúrnak adják el, hogy feltölthessék területeiket.

Nagyon túristáknak szervezett volt a program, de így is belátást nyertünk az ottani emberek életébe. Voltunk méh farmon, ahol mézes-propoliszos teát ittunk, kóstoltunk helyi gyümölcsöket és helyi finomságokat. Kis evezős hajóval végigmentünk ilyen dzsungeles kis csatornán belógó zöld növényekkel, tényleg mint a filmeken.... Sajnos ömlött az eső szinte végig, bár így meg azt láthattuk, hogy milyen az élet esőben. Hihetetlen sár volt mindenhol, a házaik körül úszott minden, de ilyen a monszun ideje. 

Helyi ebéd egy ilyen csatorna partján, majd bicajozás kimaradt a faluban (lehet, hogy jobb is), aztán lovaskocsival elvittek minket egy kókusz cukrot készítő helyre. Nagyon érdekes volt. Kis séta és indulás vissza Saigonba.

Na ez a beszámoló most nagyon nem adja vissza, hogy milyen volt, pedig nagyon jó volt. Ezt látni kell!!! :) Csak pár képen van az eső miatt, a többit majd később feltöltöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése