2013. augusztus 1., csütörtök

Halong Bay - 1. nap

Ismét korán kelés, pakolás, reggeli , várakozás (közben egy néni az utcasarkon a motorja ülésén feldarabolt egy csirkét) és irány kisbusszal Halong Bay. Az út majdnem 5 órás volt, nem éppen szép helyeken, olyan semmi volt a látvány. Útközben megálltunk egy képvarró műhelyben, az nagyon érdekes volt, valamint volt egy gumiragasztásunk az autópálya szélén egy serviceben, ami még érdekesebb volt! :)

Végül megérkeztünk a partra, ahol csodálatos látvány tárult elénk: karsztsziklák a vízben mindenfele, kis zöld növényzettel borítva....álomszép!!! :)
Felszálltunk a hajónkra, ahol welcome drink, gyors szoba nézés (merthogy a hajón fogunk aludni egy éjszakát), aztán ebéd, miközben a hajó távolodik a parttól és a karszt sziklák felé közeledünk, amik között fogunk hajókázni másfél napot! :) Tényleg olyan volt mint egy álom, család együtt, ebéd isteni finom és közben a látvány....

A túra programokkal teli. Első állomásunk két karszt barlang (cave és proto), ahova lépcsőn mászunk fel és megyünk végig az óriási belterü barlangban. Második program kajakozás egy vízifaluban, valamint alagutakon át kartsziklák belsejébe. Itt a karsztsziklák között kis lebegő házakon élnek az emberek, mert olcsóbb mint a parton a ház. De van tv, kutya, halászhálóból készített kiságy és minden amire szükségük van, hihetetlen. A különbség, hogy itt hajóval ugranak át a szomszédhoz! :) 
Tovább hajókáztunk, majd úsztunk a tengerben. Nagyon meleg volt a víz, a többiek ugráltak a hajóról is, gyönyörű volt a környezet körülöttünk!!! :)

Kicsit tovább hajókázva felszolgálták a vacsorát, valamint lehorgonyoztunk ottéjszakázáshoz. Körülöttünk még pár hajó, csend és nyugalom a karsztsziklák között. Vacsora mennyei volt, aztán söröztünk, beszélgettünk és végül elmentünk aludni. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése