2013. augusztus 5., hétfő

Éjszakai vonatozás: Hanoi-Hue

Hanoiból délre indultunk tovább vasárnap este, mégpedig éjszakai vonattal. A vonat este 11kor indult, és az állomáson már sok fehér ember várakozott, kisgyerekekkel is. Hálókocsiban négyes kupéban voltunk, és nagyon teccett! :) A vonatra való feljutás négy ellenőrön keresztül ment, már ott röhögtünk, nagy rend volt. 

A kupénk nagyon jó volt, gyerekek felső emelet, szülők alul. Az ágy nagyon kényelmes volt, légkondi ment, majdnem hideg is volt, úgyhogy jól jött a takaró. Még este jött körbe egy kalauz, aki reggeli jegyet árult 200 HUF-ért, nem beszélt angolul, de mi befizettünk rá croissant és forró kávét remélve! :) 

Egész sokat aludtunk és egészen jól. Csak néha állt meg a vonat, akkor üvöltöztek, de mi aludtunk tovább. A reggeliről lemaradtunk, 9-kor reklamáltunk, igérték hozzák. Aztán jött az emberünk, aki már az ebédjegyet árulta, mondtuk nem kaptuk meg a reggelit, ugyhogy visszaadta a penzünket. Én apuval elindultam kávét nézni a büfékocsi felé. Nagy hiba volt! :) Két kocsival odébb már 6 fős volt egy hálófülke, a folyosón a helyiek pizsamában járkáltak, a wc-n nyitott ajtónál pisiltek.... Feladtuk elég hamar! :) Aztán az egyik emberünk hozta a reggelinket, a helyi nemzeti ételt, a Pho nevű tésztevest, de mondtuk nem kérjük, ugysem ennénk meg és pénzünket már visszakaptuk! :)

Leszállásunk előtt már hozták is az incsi-fincsi ebédet, de erről meséljenek a képek. Végül 13 óra vonatozás után megérkeztünk Hue városába! :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése